Hållbarhet

Vår ambition är att bli 100 år

När Klas Lindberg tog beslutet att driva egen krog hade han bilden klar för sig: det skulle vara hållbart och långsiktigt. Portal skulle finnas för stockholmarna även om hundra år. Den bilden lever kvar, hos Klas och alla andra som är en del av verksamheten.  Det gör att när vi tänker och drömmer stort har vi lättare att investera i kvalitet som håller för lång framtid.

De investeringar vi satsar på ska göra nytta i dag, men också i morgon. Restaurangen du äter i drivs av förnybar energi*. Alla som jobbar här utbildas i att minimera mängden avfall, och vi mäter vårt svinn varje dag. Vecka efter vecka blir vi bättre på att ta hand om råvarornas olika delar, så att mer hamnar på tallriken och mindre i soporna.

Vi lägger dessutom mycket stor vikt vid att köpa in ekologiska råvaror som inte behöver fraktas längre än nödvändigt. Genom samarbeten med lokala odlare och uppfödare får vi ofta chansen att åka ut till dem och lära oss mer om råvarorna

– det är inte bara kul, det hjälper oss också att förstå råvaran och hur vi kan tillaga den på bästa sätt.

Vi använder svenskt kött, grönlistad fisk, ekologiska ägg och mejeriprodukter. Brödet och pastan gör vi på svenska kulturspannmål.

Utöver hållbara råvaror tänker vi också hållbar inredning. Våra lokaler har formgivna möbler från Möbelriket i Småland. Solida möbler av material som håller länge. Kvalité handlar om långsiktighet. Att undvika att hela tiden köpa nytt.

Vi handlar råvaror efter säsong, då det är godast och nyttigast. Dessutom förlänger vi säsongerna genom konservering. De varmare månaderna syltar, saftar, rimmar, torkar och röker vi. Förråden fyller vi på sommaren och hösten samt tömmer på vinter och våren. Då får vi ett kretslopp som förgyller hela året.

Vår värdefullaste tillgång är våra medarbetare. Med vår bredd av verksamhet sysselsätter vi vårt team hela dagen. De bidrar till att medarbetare med familj och barn kan jobba både dag och kväll. På så sätt behåller vi kompetensen i branschen och kan säkerställa kvaliteten på tallriken. Självklart är vi anslutna till Visita och verkar för branschens bästa arbetsvillkor.

Portal är okomplicerad mat, riktigt bra råvaror och dryck som lyfter helheten. Öppet sex dagar i veckan.

Kontakt

Portal Restaurant
Sankt Eriksplan 1
113 20 Stockholm

08-30 11 01
info@portalrestaurant.se

Öppettider

Restaurangen:
Måndag - Fredag: 11.15-23.00
Lördag: 17.00-23.00
Söndag: Stängt

Baren:
Måndag: Stängt
Tisdag - Torsdag: Fr. 16.00 till sent
Fredag: Fr. 15.00 till sent
Lördag: Fr. 16.00 till sent
Söndag: Stängt

Se våra samtliga öppettider

© 2024 Portal Restaurant, alla rättigheter förbehållna