Aktuellt bryggerisamarbete

Nu serverar vi öl från Hyllie bryggeri

(INFO OM THIS IS HOW LÄNGRE NER PÅ SIDAN.)

Vi börjar bli beresta! Portals ölresa har tagit oss från Stockholm, till Helsingborg, Landskrona, Göteborg, vidare till Åre, Göteborg igen och nu näst i tur väntar Malmö och Hyllie Bryggeri.

Hyllie är ett bryggeri som Klas har sprungit på vid många olika ölevent och som han beskriver som ”ett bryggeri för alla – andan, driver, entreprenörskapet och kommunikationen – jag gillar det skarpt. Hyllie har en genomtänkt bredd som jag tror kommer att passa vår restaurang och bar bra. Jag ser verkligen fram emot att få koppla på Hyllipan som vår nya hus-ipa. Det är ett av mina favoritöl och skiljer sig en del från all hazy vi haft tidigare.”

– Vi har följt Portals ölresa de senaste åren och blivit mäkta imponerade. När vi själva fick frågan var det självklart att tacka ja. Dels för att vi älskar allt med restaurangen, maten, miljön och personerna där, och dels för att Portal med sin ölsatsning tar ett sällsynt, men starkt, ställningstagande för svensk hantverksöl och utvecklingen av svensk ölkultur, säger Erik Frithiof på Hyllie Bryggeri.

Hyllie Bryggeri fyller nu kranar och kylar fram till den 10 juni.

NÄSTA BRYGGERISAMARBETE
THIS IS HOW från den 11 juni

Från Malmö till Piteå! Vi närmar oss vårt åttonde (!) ölstopp och är glada att välkomna This is How till Stockholm och Portal. Och detta trots att de knep vinsten ”Årets ölutvecklare” precis framför ögonen på oss 🙂

This is How startades 2017 av Gustaf Ahlin i ett gammalt bussgarage i Piteå. Och under dessa sju år har bryggeriet vuxit till ett nationellt varumärke men som också har spännande internationella ambitioner. Sedan 2021 driver bryggeriet också flera egna restauranger bland annat i Umeå, Luleå och Skellefteå. 

– Bredden av bryggerier som Sverige har nu är så kul. Gustaf tar med sina egna restauranger ett grepp som jag inspireras av. Just nu är det tuffa tider för många producenter i Sverige och det är extra viktigt att värna samarbeten, hitta nya vägar och peppa varandra. Vi ser så mycket fram emot vårt samarbete under de varmare månaderna – vad passar väl bättre än perfekta iskalla öl från Piteå då?, säger Klas Lindberg, krögare på Portal Restaurant. 

This is how tar över kranar och kylar på Portal den 11 juni och kör fram till den 3 september. Det nya gästspelet rivstartar med en bryggerimiddag! Så passa på att säkra din plats via bokningen på vår webb redan nu!

– Mat och öl i kombination har alltid varit ett personligt intresse och jag tror det märks i de stilar som vi producerar. Vi brygger gärna klassiska ölstilar med en modern tvist. Att bli inbjuden till Portal Restaurang och Bar är därför inte bara en stor ära utan även en väldigt kul utmaning att få testa våra öl på en ny scen. Vi ser väldigt fram emot detta samarbete under sommarmånaderna i år, säger Gustaf Ahlin på This is How. 

Beer makers dinner med This is how

När: 10/6 kl 18.00 i Portal Bar
Pris: 1 295 kr, inklusive mat (snacks, 3 rätter, ost och dessert) och öl.
Boka via bordsbokningen!

Tidigare bryggerisamarbeten:

• Stigbergets bryggeri, Göteborg december 2023 – februari 2024
• Svartberget Bryggeri, Åre september–november 2023
• O/O Brewing, Göteborg maj–augusti 2023
• Benchwarmers Brewing Co & Brekeriet mars–maj 2023
• Omnipollo, Stockholm december 2022–februari 2023
• Stockholm Brewing co, Stockholm oktober–november 2022

Portal är okomplicerad mat, riktigt bra råvaror och dryck som lyfter helheten. Öppet sex dagar i veckan.

Kontakt

Portal Restaurant
Sankt Eriksplan 1
113 20 Stockholm

08-30 11 01
info@portalrestaurant.se

Öppettider

Restaurangen:
Måndag - Onsdag: 11.15-23.00
Torsdag - Fredag: 17.00-23.00 (Lunchstängt)
Lördag: 17.00-23.00
Söndag: Stängt

Baren:
Måndag: Stängt
Tisdag - Torsdag: Fr. 16.00 till sent
Fredag: Fr. 15.00 till sent
Lördag: Fr. 16.00 till sent
Söndag: Stängt

Se våra samtliga öppettider

© 2024 Portal Restaurant, alla rättigheter förbehållna